Concentració davant del C.P. Lledoners

Dimarts, 1 Gener 2019
La dansa tradicional, la dansa popular es caracteritza per transmetre el sentiments i les vivències del poble, de la gent. Aquest és el sentit d'aquestes danses.
I això és el que prop d'un centenars de dansaires van fer aquest dia 30 de desembre davant les parets del Centre Penitenciari de Lledoners: expressar, tot ballant, els seus sentiments, les seves vivències per fer-les evidents als presos polítics tancats en aquest centre. Sentiment de gratitud pel que han fet i pel que fan, sentiment de rebuig a l'injustícia del seu empresonament, de solidaritat amb les famílies...
Dansaires de diferents esbarts, convocats per l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, ballant com un sol esbarts. Músics de diferents cobles, tocant com una sola cobla.
Hi ha moments en que la unitat és el que acaba donant sentit a un acte. I el dia 30 va ser un d'aquests moments. Erem un centenar al pla de Lledoners, però eren molts més els que se sentien representats per aquests balladors i que compartien els mateixos sentiments i emocions.
El dissabte 12 de gener al Catllar i el 23 de gener al Puig de les Basses repetirem la concentració i tornarem a BALLAR PER SER LLIURES.