Els participants del 31è Aplec Internacional a Washington

Dilluns, 19 març 2018

És la mostra folklòrica més important de tot el món, i la cultura popular catalana és enguany la principal convida. Entre el 27 de juny i el 8 de juliol, una nodrida representació d’expressions festives visitaran l’Smithsonian Folklife Festival de Washington. El viatge a la capital estatunidenca es realitzarà en el marc del 31è Aplec Internacional, organitzat per l’Associació per a la Difusió del Folklore, que ja ha donat a conèixer els grups i participants.

Malgrat que per raons logístiques no ha estat possible traslladar a Washington totes les expressions de cultura popular, s’ha vetllat perquè les persones que s’hi desplacen representin el conjunt de l’associacionisme cultural: imatgeria festiva, diables, catifaires, castellers, artesans, esbarts, fallers, etcètera. Més enllà dels grups festius, la delegació catalana també estarà conformada per una mostra de grups de música tradicional catalana: Les Anxovetes (havaneres), Alidé Sans (música occitana), Carles Belda (música tradicional), Cobla Sons Essencials (cobla/folk) i Joan Garriga & Galactic Maratxis (Rumba).

Per primera vegada en l’historial dels Aplecs Internacionals, la 31a edició es dividirà en dues parts. Amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana, Manresa n’acollirà la primera entre l’11 i 13 de maig. Des d’Adifolk es desitja que siguin unes jornades molt especials, que serveixin com a homenatge i retrobament a tots els grups que han participat en els trenta Aplecs que s’han celebrat fins ara.

 

Article extret de TORNAVEU 13-3-2018

Imatge aleatòria