Esbartnautes

Es poden consultar els missatges? Clicant aquí podreu consultar tots els missatges enviats ESBARTNAUTES 2005-2009, durant els anys 2005-2009 Per motius de seguretat l'accés a la llista és amb un usuari i una clau de pas. L'usuari és: esbartnautes i la clau de pas: 3sbart Des del 2010 podeu consultar els missatges ESBARTNAUTES amb l'usuari: agrupament@esbarts.cat i la clau de pas: 3sBart

Què és una llista de correu electrònic? Les llistes de correu són fòrums d'informació i discussió mitjançant el correu electrònic. Pel mateix procediment que envies i rebs altres missatges, pots adreçar-te a d'altres esbartnautes interessats en els mateixos temes que tu, sense haver de mantenir-ne tu mateix la relació actualitzada. D'això se'n fa càrrec el servidor de la llista, un programa que gestiona automàticament les altes i baixes de subscripció. Si estàs subscrit només has d'enviar un missatge a l'adreça de la llista: esbartnautes@esbarts.org i el servidor de la llista el farà arribar als altres suscriptors.

Per apuntar-se / desapuntar-se a la llista Si vols apuntar-te o desapuntar-te a la llista, només has d'escriure la teva adreça de correu electrònic a la caixa verda que trobaràs a la columna esquerra i clicar el botó Alta o Baixa segons correspongui. El sistema t'enviarà un correu per confirmar-ho només hauràs de respondre el correu sense modificar l'"Assumpte/ Subject" del correu.

Per participar a la llista Si vols que tots els esbartnautes apuntats a la llista llegeixin allò que hagis de dir-los, només has d'enviar el teu missatge a l'adreça: esbartnautes@esbarts.org

Oi que és fàcil? Doncs per aquest motiu et demanem que respectis la netiqueta, normes d'educació en la comunicació electrònica. Hi ha molts llocs de la xarxa on pots trobar aquestes recomanacions, però es poden resumir en allò de 'no facis als altres allò que no vulguis per a tu mateix'. Bàsicament es tracta de:

- Posar un 'Assumpte/Subject:' prou descriptiu del contingut.
- No passar-se en la llargària dels missatges a la llista.
- No afegeixis arxius (attachments), que els altres subscriptors segurament no podràn obrir. Si tens un document o gràfic per difondre, posa'l en una pàgina web i envia a la llista un missatge amb el link per accedir-hi directament.
- No enviïs els missatges en versió HTML: ocupen més del doble que els normals i molts usuaris no els poden llegir. En qualsevol cas, s'ha establert un límit de 1 Mg, de manera que el servidor de llistes rebutja qualsevol missatge més gran (inclosos els arxius adjunts i les versions HTML del text). Aquesta limitació té efectes benèfics, com evitar la difusió de virus mitjançant la llista.
- Citar en les teves respostes només la part del missatge original que calgui per a poder seguir el fil de la discussió.
- Identificar-te sempre amb el teu nom real: configura correctament el teu programa de correu i, per si de cas, signa els teus missatges. En una llista de participació ciutadana no hi tenen cabuda els anònims, que devaluen la llista en el seu conjunt.
- Respondre en privat al teu interlocutor si la teva resposta només us interessa a tots dos.

I de què parlarem? De moment, aquesta és una llista oberta a qualsevol tema d'interès general per als esbartnautes. Tant de bo que el volum de missatges ens faci obrir noves llistes de contingut temàtic. Fins aleshores, vosaltres teniu la paraula... NO són benvinguts els missatges comercials i publicitaris fora del context de la temàtica de la llista, perquè no es consideren d'interès general per als esbartnautes, la transgressió d'aquesta norma donarà lloc a la baixa immediata de la llista de l'adreça emissora.

Es poden consultar els missatges anteriors? Clicant aquí podràs visualitzar tots els missatges enviats ESBARTNAUTES

Imatge aleatòria